ظریف: برای پست گرفتن نیامده‌ام رئیس‌جمهور منتخب باید از نمایندگی مجلس استعفا دهد؟ آخرین خبر‌ها از وقوع حادثه برای ناوشکن سهند (۱۷ تیر ۱۴۰۳) انفجار‌های متعدد در روسیه به خاطر حمله پهپادی اوکراین ناوشکن سهند دچار سانحه شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) محسن برهانی راهی زندان شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) بیش از ۳۶ هزار نفر از ایرانیان خارج از کشور به مسعود پزشکیان رای دادند مخبر به دیدار پزشکیان رفت کدام شهرستان‌های خراسان رضوی بیشترین مشارکت را در انتخابات داشتند؟ مردی برای ایران | درباره دکتر مسعود پزشکیان، نهمین رئیس جمهور منتخب مردم دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب | حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: دولت آقای رئیسی، دولت کار و امید و حرکت بود + فیلم و عکس مراسم تنفیذ ریاست‌جمهوری چه زمانی برگزار خواهد شد؟ مهم‌ترین مطالبات مشهد و خراسان رضوی از دولت چهاردهم اعتماد مردم، مهم‌ترین سرمایه رئیس‌جمهور منتخب برای ایران... جلسات رای اعتماد به وزرای دولت چهاردهم، شهریورماه برگزار می‌شود اذعان روزنامه صهیونیستی به شکست نتانیاهو | حماس حکومت را در غزه در دست خواهد داشت نامه اعتراض‌آمیز سفیر ایران در سازمان ملل به شورای امنیت در پی ادعاهای واهی اتحادیه عرب مقام سابق صهیونیست خواستار سرنگونی کابینه نتانیاهو شد ایتالیا پیروزی پزشکیان را تبریک گفت | تاکید بر تقویت روابط دیپلماتیک
سرخط خبرها

«میخاییل  گورباچف» آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی درگذشت

  • کد خبر: ۱۲۳۵۹۶
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۶
  • ۲
«میخاییل  گورباچف» آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی درگذشت
میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی سه شنبه شب در سن ۹۱ سالگی در روسیه درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از القدس العربی، رسانه‌های روسی گزارش شددادند وی سه شنبه شب پس از مدت‌ها مبارزه با یک بیماری جدی، ​​درگذشت.

گورباچف ​​که در سال ۱۹۸۵ به قدرت رسید، موجی از اصلاحات سیاسی و اقتصادی را با هدف مدرن سازی اتحاد جماهیر شوروی که از بحران‌های شدید رنج می‌برد، به راه انداخت.

وی ​​از طرفداران نزدیک شدن به غرب بود و در سال ۱۹۹۰ برنده جایزه صلح نوبل شد.

بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱، گورباچف ​​سمت رهبری اتحاد جماهیر شوروی را به عهده گرفت تا اینکه سرانجام در ۲۵ دسامبر ۱۹۹۱ در جریان یک کودتا مجبور به استعفا شد، اقدامی که منجر به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شد.

گورباچف ​​آخرین رهبر بازمانده دوران جنگ سرد بود.

گورباچف ​​بخش اعظمی از دو دهه گذشته را در حاشیه زندگی سیاسی روسیه گذرانده است و به طور متناوب از کرملین و کاخ سفید خواسته است تا روابط بین واشنگتن و مسکو را اصلاح کنند، زیرا معتقد بود تنش‌ها بین آن‌ها به سطحی که در دوران جنگ سرد رسیده بود، افزایش یافته است.

گورباچف ​​سال‌های آخر عمر خود را در بیمارستان گذراند و وضعیت سلامتی‌اش به شدت رو به وخامت گذاشت.

این رهبر شوروی سابق ​​در سال ۱۹۹۰ به دلیل مذاکره با رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، بر سر یک توافق مهم برای خلع سلاح هسته‌ای، برنده جایزه صلح نوبل شد و تصمیم او برای جلوگیری از مداخله ارتش شوروی برای جلوگیری از فروپاشی دیوار برلین، به عنوان عامل کلیدی در حفظ صلح تلقی شد.

واکنش‌ها

به دنبال اعلام این خبر کرملین بامداد امروز چهارشنبه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درگذشت آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در سن ۹۱ سالگی را تسلیت می‌گوید.

خبرگزاری تاس به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه گفت: «ولادیمیر پوتین صمیمی‌ترین تسلیت خود را برای درگذشت میخائیل گورباچف ​​ابراز می‌کند».

بایدن، رئیس جمهور آمریکا به خانواده و دوستان گورباچف ​​تسلیت گفت و گورباچف ر ا​​مردی با بینش قابل توجه مورد احترام قرار داد.

بایدن گفت: میخائیل گورباچف ​​مردی بود که بینش قابل توجهی داشت. زمانی که او به قدرت رسید، جنگ سرد برای نزدیک به ۴۰ سال و کمونیسم حتی طولانی‌تر، با عواقب ویرانگر ادامه داشت. تعداد کمی از مقامات بلندپایه شوروی شجاعت پذیرش این موضوع را داشتند که به چیز‌هایی نیاز است. به عنوان یکی از اعضای کمیته روابط خارجی سنا، من دیدم که او این کار را انجام داد و کار‌های دیگری انجام داد. به عنوان رهبر اتحاد جماهیر شوروی، او با رئیس جمهور ریگان همکاری کرد تا زرادخانه هسته‌ای دو کشورمان را کاهش دهد تا مردم در سراسر جهان برای پایان دادن به مسابقه تسلیحات هسته‌ای دعا کنند. پس از دهه‌ها سرکوب سیاسی وحشیانه، او اصلاحات دموکراتیک را پذیرفت. در گلاسنوست و پرسترویکا - گشایش و بازسازی - نه به عنوان یک شعار صرف، بلکه به عنوان راه رو به جلو برای مردم اتحاد جماهیر شوروی صورت گرفت. این‌ها اقدامات یک رهبر کمیاب است که می‌تواند ببیند که آینده‌ای متفاوت امکان پذیر است.

او گفت: نتیجه، یک دنیای امن‌تر و آزادی بیشتر برای میلیون‌ها نفر بود. ما عمیق‌ترین تسلیت‌های خود را به خانواده و دوستان او و مردمی که در همه جا از اعتقاد او به جهانی بهتر بهره‌مند شدند، می‌فرستیم.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم از درگذشت میخائیل گورباچف ابراز ناراحتی عمیق و خاطرنشان کرد که آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق "یک دولتمرد منحصر به فرد بود که مسیر تاریخ را تغییر داد. "

گوترش در بیانیه‌ای گفت که گورباچف ​​"بیش از هر کس دیگری برای پایان مسالمت آمیز جنگ سرد تلاش کرد" و افزود که با خروج او "جهان یک رهبر بزرگ جهانی را از دست داد که به چندجانبه گرایی متعهد بود و خستگی ناپذیر از صلح دفاع کرد. "

عبدالله شاهد، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ابراز تاسف از مرگ میخائیل گورباچف، گفت: «از اطلاع از درگذشت میخائیل گورباچف، آخرین رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی و برنده جایزه صلح نوبل (۱۹۹۰) متأسفم کسی که مسیر اصلاحات رادیکالی را آغاز کرد و همچنین منجر به پایان جنگ سرد بدون خونریزی شد.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس هم از فوت گورباچف ​​که وی را "شجاع و صادق" توصیف کرد، ابراز تاسف کرد و در توییتر نوشت: «بابت درگذشت گورباچف ​​متأسفم. من همیشه شجاعت و صداقتی که او برای پایان دادن به جنگ سرد نشان داد را تحسین کرده‌ام. در حالی که رئیس‌جمهور روسیه به حملات خود علیه اوکراین ادامه می‌دهد، تعهد خستگی‌ناپذیر او (گورباچف) به باز بودن جامعه شوروی نمونه‌ای برای همه است.»

لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که میخائیل گورباچف، رئیس جمهور سابق شوروی، سهم عمیقی در امنیت و ثبات جهانی داشته است.

تراس در توییتر نوشت: «میخائیل گورباچف ​​یک دولتمرد برجسته بود که سهم عمیقی در امنیت و ثبات جهانی داشت و با رهبران غربی برای پایان دادن به جنگ سرد همکاری کرد. ااکنون بیش از هر زمان دیگری، این میراث همکاری و صلح باید غالب شود.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هم از فوت میخائیل گورباچف ​​ابراز تاسف کرد و در توییتی نوشت که «گورباچف مردی صلح‌طلب بود که انتخاب‌هایش راه آزادی را برای روس‌ها هموار کرد. تعهد او به صلح در اروپا تاریخ مشترک ما را تغییر داد.»

جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا به میخائیل گورباچف، رئیس جمهور سابق اتحاد جماهیر شوروی ادای احترام کرد و او را به عنوان یک رهبر تاریخی توصیف کرد که به تغییر روابط ایالات متحده و روسیه در طول جنگ سرد کمک کرد.

بولتون در توییتر نوشت: گورباچف ​​یک رهبر تاریخی بود و جنگ سرد زمانی به نقطه عطف قطعی رسید که او با [جورج]بوش در اجلاس هلسینکی در سپتامبر ۱۹۹۰ در سپتامبر ۱۹۹۰ برای مخالفت با تهاجم صدام به کویت پیوست.

گورباچف به دلیل افتتاح مذاکرات تسلیحات هسته‌ای با رئیس جمهور سابق ایالات متحده رونالد ریگان، تلاش برای اصلاح نظام شوروی و خدمت به عنوان آخرین رئیس اتحاد جماهیر شوروی شناخته شده است. گورباچف ​​جوایز متعددی از جمله جایزه صلح نوبل و جایزه آزادی رونالد ریگان را دریافت کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۹
0
0
با سلام ..خدا بیامرزدش
امید ایمانی
United States of America
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۹
0
0
این گورباچف با اعتماد به جهان کثافت بار غرب شوروی را به نابودی کشاند . این باید تجربه ای گرانبها باشد برای همه سردمداران دنیا که بدانند غرب قابل اعتماد نیست . مسئولین ایران اگر عقل داشته باشند سرگذشت این مرد را مطالعه خواهند کرد و از برجام دور خواهند شد . کسی از نزدیکی با غرب سودی نمیبرد ایی وا حسین ع ......
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->